Οι Burgundy Grapes

Πότε:
24 Μάρτιος 2018 @ 21:30 Europe/Athens Ζώνη ώρας
2018-03-24T21:30:00+02:00
2018-03-24T21:45:00+02:00
Πού:
Cabaret Voltaire
Μαραθώνος 30
Αθήνα 104 36
Ελλάδα
Κόστος:
5€ άνευ ποτού
Επικοινωνία:
210 522 7046

Μετά από την πρόσφατη κυκλοφορία του τρίτου τους άλμπουμ “Short Stories, Lasting Shadows”, από την Inner Ear, οι Burgundy Grapes επιστρέφουν για μία εμφάνιση, ως τρίο, στο Cabaret Voltaire, το Σάββατο, 24 Μαρτίου.

Με πυρήνα τους τον Γιώργο Κολυβά και τον Αλέξανδρο Μιαούλη, το instrumental σχήμα δημιουργεί μοναδικά ηχοτοπία, ως αποτέλεσμα ενδοσκόπησης παρά επιτηδευμένης συμπόρευσης με την επικαιρότητα.

Συνδυάζοντας λυρισμό με στοιχεία του κλασικού μινιμαλισμού και ψυχεδελικές, κινηματογραφικές αναφορές, αφήνουν με κάθε κυκλοφορία τους το προσωπικό αποτύπωμά τους στον ωκεανό της μουσικής.

Το “Short Stories, Lasting Shadows” ηχογραφήθηκε κατά διαστήματα τα τελευταία χρόνια σε διάφορα γεωγραφικά σημεία και σε αυτό συμμετείχαν, πέρα από το βασικό συνθετικό ντουέτο, παλιοί και αξιόλογοι συνεργάτες του, όπως ο Γιώργος Τσιατσούλης – ακορντεόν – organ, ο Σταύρος Παργινός – τσέλο, ο Νίκος Βελιώτης – τσέλο, ο Φώτης Σιώτας – βιόλα, ο Γιώργος Κατσάνος – harmonium, αλλά και νέοι, όπως ο Θοδωρής Ρέλλος – βαρύτονο σαξόφωνο και ο Διονύσης Μακρής – κοντραμπάσο.

Το αποτέλεσμα, στοχαστικό και συναρπαστικό, έχει τη μελωδία ως αναπόσπαστο στοιχείο του, ενώ φωτεινές στιγμές ελπίδας ταξιδεύουν τον ακροατή πέρα από προβληματισμούς του παρελθόντος και του σήμερα, δίνοντας στο μέλλον μια λιγότερο απειλητική διάσταση.

Οι πρώτες ηχογραφήσεις τους, που παρέμεναν στο συρτάρι δέκα και πλέον χρόνια, ηχούν ως το είδος της μουσικής που αργότερα περιγράφηκε διεθνώς ως «acid folk».

Ο πρώτος ομώνυμος δίσκος (2005, Outlandish Recordings), μια σπιτική ηχογράφηση και παραγωγή, όπως όλες οι κυκλοφορίες της μπάντας μέχρι στιγμής, απέσπασε κολακευτικά σχόλια τόσο εντός της Ελλάδας όσο και στο εξωτερικό.

Το 2009 ακολούθησε το EP “Lagero” (Triple Bath), μια πιο λιτή και «ανέμελη» δουλειά, περιέχοντας τέσσερα γοητευτικά κομμάτια.

Την επόμενη χρονιά κυκλοφόρησε από την Inner Ear το δεύτερο album τους με τίτλο “Man In The Lighthouse”.

Από τις περιορισμένες live εμφανίσεις των Burgundy Grapes ξεχωρίζουν η συμμετοχή τους στο Lost In Thyme Festival, δίπλα σε ονόματα όπως η Julia Kent, η Baby Dee και ο Fabrizio Modonese Palumbo, αλλά και η εμφάνισή τους ως support των Walkabouts στην τελευταία συναυλία τους στην Ελλάδα, μια επιλογή του ίδιου του Chris Eckman.

Σχετικά links:

http://www.burgundygrapes.com/

https://www.facebook.com/burgundygrapes/

Youtube playlist https://www.youtube.com/playlist…

Σας περιμένουμε να τους απολαύσουμε μαζί σε μια μοναδική μουσική εμφάνιση!