Πίνακας Εκδηλώσεων

Φεβ
28
Πε
ΤΑΜΑΜ Live @ Cabaret Voltaire
Φεβ 28 @ 21:00 – Μαρ 1 @ 02:00
Η λαϊκή ορχήστρα ΤΑΜΑΜ αποτελείται από λαϊκούς μουσικούς. Ιδρύθηκε με σκοπό να υπηρετήσει με σεβασμό συνθέτες και τραγούδια που γεννήθηκαν πριν ένα αιώνα και ανήκουν στο ρεμπέτικο είδος.
Οι ΤΑΜΑΜ δεν διασκευάζουν τις συνθέσεις αλλά προσπαθούν να αποδώσουν με αυθεντικότητα το ύφος αυτής της μουσικής παράδοσης.
 
Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019
Ώρα έναρξης: 21:00
Είσοδος: 10 € (με μπύρα ή κρασί)
 
Cabaret Voltaire
Μαραθώνος 30, Μεταξουργείο
Τηλ.: 2105227046

Μαρ
1
Πα
«MILITIA AMORIS» (Θητεία στον έρωτα) @ Cabaret Voltaire
Μαρ 1 @ 22:00 – Μαρ 2 @ 01:00
Ο ΣΥΝΘΕΤΗΣ κι EΡΜΗΝΕΥΤΉΣ ΑΝΔΡΕΑΣ Α. ΑΡΤΕΜΗΣ
στο CABARET VOLTAIRE στην Αθήνα, με την παράσταση:
«MILITIA AMORIS» (Θητεία στον έρωτα)
Οι μείζονες κι ελάσσονες αποχρώσεις μεγάλων ερωτικών
Παρασκευή 1η Μαρτίου 2019 στις 10 το βράδυ.
 
Ο Κύπριος συνθέτης κι ερμηνευτής Ανδρέας Α. Αρτέμης στην τριαντάχρονη συνθετική του διαδρομή (με πολλές παραστάσεις και 21 προσωπικούς ψηφιακούς δίσκους),επιθυμεί να μοιραστεί και αυτή τη χρονιά με το Αθηναϊκό κοινό, τη νέα συνθετική του πρόταση. Μαζί με συνεργάτιδες του στοχεύει να φέρει ένα βήμα πιο κοντά το κοινό στη μουσική του, ερμηνεύοντας μείζονες κι ελάσσονες αποχρώσεις, μεγάλων ερωτικών,με όχημα τον ποιητικό λόγο (αφού κι οι ποιητές-συνεργάτες του θα είναι εκεί…).
 
Ένα από τα πιο βασικά μοτίβα της ελεγειακής ποίησης, είναι η «Μilitia Αmoris», η περιγραφή, δηλαδή, της θητείας στον έρωτα, με την έννοια της πειθαρχίας, πίστης κι αφοσίωσης. Πρόκειται για μια «ειδική» περίπτωση «ερωτικού τύπου» βίου, πάθους, σαγήνης ντυμένα όλα με τη μαγεία της μουσικής, ποίησης κι ερμηνείας υπό τη διεύθυνση του συνθέτη.
 
Τραγούδια του συνθέτη Ανδρέα Α. Αρτέμη ερμηνεύουν:
Jacqueline Anna Crickitt, Ελένη Ευσταθίου, Κική Μανώλη
και Μαρία Μπεγνή.
Στα πλήκτρα ο συνθέτης.
 
Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019
Ώρα έναρξης 22:00
Είσοδος: + 5€ (στο πρώτο σας ποτό)

Cabaret Voltaire
Μαραθώνος 30, Μραταξουργείο

Τηλ.: 2105227046

Μαρ
22
Πα
Η «Τρίτη Όχθη» παρουσιάζει το πρώτο της cd @ Cabaret Voltaire
Μαρ 22 @ 21:30 – Μαρ 23 @ 00:00
Η «Τρίτη Όχθ绨παρουσιάζει ζωντανά το πρώτο της CD με τίτλο «Μίλα μου καρδιά». Είσοδος ελεύθερη.
Τραγουδούν:
Νατάσα Μωυσόγλου
Βάσω Ρούσσου
Ελπίδα Παπουτσάκη
Τάσος Στάβερης
Παίζουν:
Βιολοντσέλο: Σταύρος Παργινός
Λύρα-Κιθάρα: Τάσος Στάβερης
Ηλ. Κιθάρα: Κώστας Πολίτης, Οδυσσέας Γαλανάκης
Μπάσο: Αντώνης Μαστρονικολής
Κλαρίνο: Φώτης Μητσούλης
Καβάλ: Κώστας Ριζόπουλος
Πιάνο: Ιωάννα Γιαρένη
Λαούτο: Αρης Αθανασιάς
Nτράμς-Kρουστά: Κώστας Ακτύπης, Στέφανος Λαρεντζάκης, Ιωάννα Μητσόγλου
Νταούλι: Μυρτώ Αλεβίζου
 
«Tρίτη Όχθη» ονομάσαμε τη μουσική κολεκτίβα που δημιουργήθηκε και επωάστηκε στους κόλπους της αυτοδιαχειριζόμενης Μουσικής Σχολής «Ηχοτρόπιο» στο Βοτανικό.
Ξεκινήσαμε ως μια μουσική παρέα με διαφορετικές καταβολές αλλά κοινό όραμα, να πειραματιστούμε, να εκφραστούμε και να διαμαρτυρηθούμε. Κάπως έτσι, πριν από δέκα χρόνια αρχίσαμε να γράφουμε αλλά και να «πειράζουμε» με τον τρόπο μας όσα μας έχουν σημαδέψει, τραγούδια που μίλησαν στις καρδιές μας και φιλοδοξούμε να αγγίξουν τις ψυχές πολλών άλλων.
Ακουστικά και παραδοσιακά όργανα φλερτάρουν με τους ηλεκτρικούς ήχους, ροκ μπαλάντες, ρέγκε ή ραπ παντρεύονται με το πεντοζάλι, το ζωναράδικο ή το τσάμικο, καμιά φορά και στο ίδιο τραγούδι.
Το cd με τίτλο «Μίλα μου καρδιά» που παρουσιάζεται, είναι μια συλλογική δουλειά που έγινε με το μεράκι και την ψυχή των μουσικών, ερμηνευτών και στιχουργών που συνέβαλαν σε αυτή τη δημιουργική προσπάθεια. Τα περισσότερα από τα τραγούδια στα 15 tracks του cd είναι ερωτικά, ενώ κάποια άλλα χαρακτηρίζονται από ευθείες κοινωνικές αναφορές όπως η «Πικρή μου Αλήθεια», (ένα τραγούδι για τη Γάζα), «Της λεβεντιάς η φούστα» (σατυρικό για τη νοοτροπία του νεοέλληνα), «Γύριζε» (Αποκριτική γραφή του Κ.Παλαμά), Ορμή του Δεκέμβρη (για την εξέγερση της νεολαίας το 2008) , «‘Εγκλειστοι» (για τα ανήλικα παιδιά στις γυναικείες φυλακές), «Σύνταγμα» (για τους Αγανακτισμένους του 2011).
Επίσης, υπάρχουν και δυο tracks με τραγούδια εμπνευσμένα από τη δύναμη και την ομορφιά της φύσης: το «Θάλασσα» και το ορχηστρικό «Βόλτα στο δάσος»
Περισσότερες πληροφορίες, αποσπάσματα από το cd:
https://hxotropio.wordpress.com/2018/10/09/%CF%84%CF%81%CE%AF%CF%84%CE%B7-%CF%8C%CF%87%CE%B8%CE%B7-cd/?fbclid=IwAR3931q_i_Z8mL3veUd5-6qpcoxHR1XCEamD8KKrhEEQmmV5ipauTrnLHn4
 
Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019
Ώρα έναρξης: 21:30
Είσοδος: Ελεύθερη
 
Cabaret Voltaire
Μαραθώνος 30, Μεταξουργείο
Τηλ.: 2105227046