Πίνακας Εκδηλώσεων

Ιαν
23
Πε
The worksongs project – 23/01/2010
Ιαν 23 @ 21:30 – 23:00
The worksongs project – 23/01/2010

Οι «The Worksongs Project» παρουσιάζουν τραγούδια της δουλειάς απ’ όλο τον κόσμο, σε μια μουσική παράσταση επενδεδυμένη με φωτογραφικό και κινηματογραφικό αρχειακό υλικό.

δυο λόγια για την παράσταση

 

Τραγούδια της δουλειάς στη διεθνή λαογραφία ονομάζονται εκείνα που είτε αναφέρονται σε εργασίες, είτε τις συνοδεύουν. Τα δεύτερα μέσα από πλήθος θεμάτων, είχαν ως στόχο να συντονίσουν μια ομαδική εργασία, όπως για παράδειγμα την κωπηλασία, ή απλά με τη συντροφιά τους να ανεβάσουν τη διάθεση και την παραγωγικότητα.

Η μουσική αυτή παράσταση, περιλαμβάνει κάθε φορά μια ξεχωριστή επιλογή μελωδιών, ταξιδεύοντας στις έξι ηπείρους. Πρόκειται για ένα ταξίδι, που φιλοδοξεί να εμφανίζει τις ομοιότητες στη δραστηριότητα και κατ’ επέκταση στον τρόπο σκέψης, των ανθρώπων της δουλειάς όλου του κόσμου.

Το σχήμα ιδρύθηκε το Μάρτη του 2016. Βασίστηκε πάνω σε βιβλιογραφική και ηχητική αρχειακή έρευνα καθώς και πρωτότυπες καταγραφές, που εμπλουτίζονται συνεχώς με υλικό από νέες περιοχές του πλανήτη. Από το Νοέμβρη του 2016 παρουσιάζει τακτικά και με επιτυχία τη δουλειά του σε μια σειρά από πολυχώρους, θέατρα φεστιβάλ και συλλόγους. Ανάμεσα σε αυτούς βρίσκονται το Κύτταρο, ο Σταυρός του Νότου, το Τρένο στο Ρουφ, το Faust, η 2η συνάντηση νέων συγκροτημάτων παραδοσιακής μουσικής «Της τριανταφυλλιάς τα φύλλα – οι νέοι για τη δόμνα Σαμίου» στο ξέφωτο του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος”, το 4ο Φεστιβάλ εταιρικών θιάσων ΟΕΘ-ΣΕΗ στο θέατρο Γκλόρια, το 5ο Φεστιβάλ «Το μικρό Παρίσι των Αθηνών», το Φεστιβάλ “By The River Of Lilas 2017” στο Βασιλικό δήμου Χαλκιδέων, ο Σύλλογος Ελληνικής Πολιτιστικής Παράδοσης Χαλκίδας «τ’ Αλωνάκι», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Αμπελοκήπων. Με επιτυχία το Σεπτέμβρη του 2018 έγινε η πρώτη μουσικοχορευτική παρουσίαση και παράλληλα με την καθιερωμένη πια μουσική φωτογραφική-κινηματογραφική παράσταση, ετοιμάζεται και η παιδική-διαδραστική της εκδοχή.

 

Το σχήμα συναποτελούν αλφαβητικά οι:

Ζαγαρέλος Λεωνίδας: φωνή, κιθάρα, φυσαρμόνικα

Λιάσκος Δημήτρης: πνευστά, έρευνα

Μαλακατές Περικλής: φωνή, μπάσο

Μωραΐτης Αποστόλης: φωνή, ούτι, κιθάρα

Τσιμπλάκης Βαγγέλης: τύμπανα, κρουστά

 

επιμέλεια βίντεο: Δημήτρης Στεφανής

 

 

Facebook event: https://www.facebook.com/events/2644790238983140/

Ηλεκτρονικά μέσα

ιστοσελίδα: www.theworksongsproject.gr

κανάλι YouTube: www.youtube.com/channel/UCtcjgOIUMQMtRkdmPWG_WPQ

Facebook page: www.facebook.com/theworksongsproject/

Instagram: www.instagram.com/theworksongs/

email: theworksongsproject@gmail.com

 

————————————————————————————————————————————————————————————————